STÆVNE I HESTEVELFAERD.DK
- et rigtig godt sted at starte
Vi har desvære valgt at aflyse stævnet iår pga for få tilmeldinger og den tiltagende Corona smitte. Se mere under Stævner.
Overblik
Forstå klasserne

Der er mange klasser at vælge imellem - her får du et overordnet overblik

Det kan godt være svært at overskue de mange spændende klasser, som vi har til stævnet i hestevelfaerd.dk. Derfor har vi lavet et lille 'quick-overblik' til dig der er ny.

Vælg klasse ud fra din interesse - download vejledende skema her

INTRO-KLASSER

Er du helt grøn, har hver disciplin pr. 2014 fået et 'Intro-niveau'. Hvis overblikket og beskrivelserne her under og i klasse-beskrivelserne ikke gør dig helt tryg ved klasserne og systemerne, så tilmeld dig Intro-niveauerne. Det er basis-øvelser, og kan du dem, er du klædt godt på til at starte klassen.
Intro-klasserne må dog kun startes een gang pr. kategori. Dvs. at du gerne må starte Biomekanik Intro og Jordarbejde Intro, men kun en gang. Næste gang du tilmelder dig et stævne med disse klasser, skal du minimum starte LET-niveau.

FORSTÅ KATEGORIER OG NIVEAUER
Der er mange måder at konkurrere på i disse systemer. Nogle af klasserne er fra jorden, nogle er fra ryggen. Hver klasse har sit afsæt i de forskellige nye og klassiske træningsformer, som skyder frem i Danmark.

RIDEKLASSER
Anatomisk Dressur
Trail (Agility hvor der rides)
HVF-Spring (HesteVelFaerd.dk-spring)

JORDKLASSER
Jordarbejde
Løsarbejde
Agility
HVF-Spring

ANDET
Showklasse

NIVEAUER
Hver klasse er niveauinddelt. De er foreløbigt inddelt i:
INTRO er absolut begynder og for dig der ikke har prøvet klassen før. Intro-klasser rangeres ikke (LD niveau).
LET (1,2,3) er det letteste niveau, hvor de fleste kan være med (LC niveau).
MIDDEL (1,2,3) er klasser der kræver at du har lidt erfaring med lignende disciplin (LB niveau)  
ØVET  (1,2,3) er klasser hvor niveauet er højt (LA–M niveau)
EKSPERT (1,2,3) er for ekvipager der træner disciplinen eller lignende disciplin på højt niveau (S niveau)
 
Hvert niveau kan have under-niveauer som hedder 1-2-3 osv. Jo højere tal, jo højere sværhedsgrad i programmet.

SAMLET KLASSE-BESKRIVELSE

Anatomisk Dressur [rideklasse]
Anatomisk Dressur er en rideklasse som tager udgangspunkt i dressur som du kender den fra almindelige stævner. Hestevelfaerd.dk's Anatomiske Dressur adskiller sig dog ved at der dømmes efter oprindelige klassiske principper som dressuren engang var tiltænkt og programmerne er bygget op så de udfordrer hesten på flere parametre (biomekanik og teknik). Du får bedømmelse fra 2 dommere; en der har fokus på dit ridt, dine hjælpere og din opstilling og en der kun har fokus på din hest, dens biomekanik og muskulatur. Du får altså både en fysisk og en teknisk vurdering.

TRAIL [Agility hvor du rider igennem banen]
Agility Trail er en forhindringsbane som hesten skal navigere igennem. Det er ofte øvelser der kræver finesse og hvor kontrol, styring og mod indgår. I de første niveauer er øvelserne primært i skridt. I de højere niveauer indgår trav og galop også. Banen er forskellig fra niveau til niveau og fra sted til sted. Banerne bygges af arrangørerne ud fra et fælles sværhedsgrads-system.
I Agility Trail er niveauerne som følger: Børn · Junior · Let · Middel · Øvet · Ekspert. Desuden kan trail foregå som 'Run' hvilket er et udskillelsesløb hvor der er X antal ekvipager til start. En vis procentdel af disse ekvipager går videre til heat 2. De 3 der er kommet tættest på, men ikke over skillelinien rangeres som vindere af Heat 1 osv. Arrangøren bestemmer antallet af heats, men det er typisk 5 og et evt show-heat.

HVF-SPRING (HesteVelFaerd.dk-spring) [Rideklasse]

HVF-SPRING er en anderledes springklasse, hvor der ikke kun konkurreres på tid og fejl, men også på evnen til at kontrollere og samarbejde på banen. I konkurrencen indgår dressurbetonede øvelser, så som parader, volter og overgange, for at demonstrere god kommunikation, samarbejde og horsemanship.
Niveauerne er: 40 cm, 60 cm, 80 cm, 100 cm.

HVF-SPRING (Hestevelfaerd.dk-spring) [Jordarbejdsklasse]
HVF-SPRING fra jorden har samme overordnede beskrivelse som HVF-SPRING - rideklasse. Men klassen kan springes fra jorden. Dvs. at du løber ved siden af din hest, og springer sammen med den. Klassen er specielt god til uuddannede springheste, miniaturer, shetlændere mm, men alle kan som udgangspunkt deltage.
Niveauerne er: 40 cm, 60 cm

JORDARBEJDE [Jordarbejdsklasse]
Jordarbejdsklasserne tager ekvipagerne igennem et uddannelsesforløb helt fra basal grundtræning henover longearbejde og slutter ved showprægede øvelser langt over hverdagsniveau. Det er håbet og ønsket med programmerne, at de vil inspirere og hjælpe med til, at flere ekvipager får et godt og stabilt fundament for alt videre arbejde.
En stor del af øvelserne bygger på Horse in Harmony’s fundament– krone-koncept

INTRO: Introklassen gennemgår alle basis-signaler. Start, stop, vig for pres, flyt forpart, flyt bagpart og arbejde på begyndende afstand. I klassen indgår kun skridt.
LET: Øvelserne i jordarbejde ‘middel’ består af øvelser fra daglig håndtering taget videre til lidt mere krævende øvelser. Programmet er sammensat af øvelser hvor der bruges både visuelle og fysiske (vig for pres/berøring) kommandoer. Der er lagt øget vægt på ‘sende/longe-arbejde’ og afstandsarbejde. Afstandene er større og det bemærkes, om hest og handler kan kommunikere på afstand.
MIDDEL: I jordarbejde øvet er der begyndende showprægede øvelser. Der lægges større vægt på at øvelserne udføres let og legende med overskud af energi og udstråling. Et højt niveau af lydighed er en selvfølge. Større præcision i øvelserne såvel som forfinet forståelse er også af stor betydning. I MIDDEL arbejdes der på større afstand af hesten, hvilket stiller større krav til kommunikationen imellem hest og menneske.
ØVET: I jordarbejde øvet er der primært showprægede øvelser. Der lægges større vægt på at øvelserne udføres let og legende med overskud af energi og udstråling. Et højt niveau af lydighed er en selvfølge. Stor præcision i øvelserne såvel som superb forståelse og kommunikation er et ‘must’.

LØSARBEJDE [Jordarbejdsklasse]
Løsarbejde er for dig der elsker at arbejde med hesten løs dvs. uden line eller andet udstyr end evt en cordeo. Der arbejdes på en afgrænset manege, hvor forskellige øvelser, temposkift og retningsskift skal udføres på opråb. Målet er at kunne udføre frihedsdressur, hvor hesten går i en samlet holdning på opfordring uden fysisk kontakt til hesten.

INTRO: Løsarbejde Intro programmet er for dig som der er begynder. Du kan opholde dig tæt på din hest under hele programmet hvilket øger chancen for at kunne bibeholde kontakten med hesten.
LET: Løsarbejde LET programmet er for dig som har trænet med hesten løs i en længere periode. Du skal holde dig uden for fysisk rækkevidde af din hest under hele programmet, så dette kræver at hesten er trænet til at forstå signalerne på afstand for at kunne bibeholde kontakten med hesten.
MIDDEL: Beskrivelse kommer
ØVET: Beskrivelse kommer

AGILITY [Jordarbejdsklasse]
Agility Jord er for dig der gerne vil udfordres på mod, disciplin og teamwork med din hest. Agility gennemføres ved at føre hesten igennem de forskellige forhindringer eksempelvis bakke-øvelser, gå over farlige ting, slalom etc.
Der er typisk mellem 7 og 12 forhindringer på en bane.

Agility er en sjov måde at udfordre samarbejdet med hesten på. Agility træner hesten på flere niveauer, og stiller, i takt med at sværhedsgraden øges, større krav til lydighed, fine signaler, tillid og forståelse.

I Agility er niveauerne som følger: Børn · Junior · Let · Middel · Øvet · Ekspert.
Desuden kan Agility foregå som 'Run' hvilket er et udskillelsesløb hvor der er X antal ekvipager til start. En vis procentdel af disse ekvipager går videre til heat 2. De 3 der er kommet tættest på, men ikke over skillelinien rangeres som vindere af Heat 1 osv. Arrangøren bestemmer antallet af heats, men det er typisk 3-5 og et evt show-heat.

ENDAGS STÆVNE QUICKGUIDE PRAKTISK INFORMATION
Sted
Kongevej 254, 6510 Gram

Dato:
26.09 2020

Pris for start (pr. klasse)
70,- kr pr start

Pris for selvbyggerpaddock

kr. 50,-

Teltplads med tur på heden
Kr. 50,-

 

 


Tilmeldingsfrist
13/9-20

Du får en opkrævning via mail, når du har udfyldt onlineformularen under tilmelding.

Overfør din indbetaling til konto:
0758 3225041724
HUSK af anføre navn + "endagsstævne" på indbetalingen, ellers kan vi ikke registrere din indbetaling korrekt.
Tilmelding er først gældende, når din indbetaling er registreret.

______________________________

PRAKTISKE DOKUMENTER

Tilmelding

Find den elektroniske tilmeldingsformular her

KLASSE BESKRIVELSER

Du finder alle klasser med beskrivelser her: